/
    • Atleten vlammen tijdens sprint-horden ochtend

      Zaterdag 10 januari waren 4 junioren met hun ouders en coach al vroeg op pad. Deze junioren (Melana, Geordy, Lisanne en Sanne) hadden zich ingeschreven voor een sprint-horden ochtend. De sprint stond als eerste op het programma en om 10:00 was Melana aan de beurt. Meteen in de allereerste serie van de dag liep zij een mooi nieuw PR van 9.55!

      Sanne's PR stond net boven de 9 sec. en nu wilde ze wel eens een tijd in de 8 sec. Dat lukte! Met een tijd van 8.92 werd ze 8e.

      Toen kwam de volgende dame aan de beurt. Lisanne had een week eerder 8.26 gelopen in Dortmund. Daar kwam ze net niet aan; nu 8.34, maar het leverde wel een 3e plaats op.

      Geordy mocht als laatste gaan sprinten. Ook hij sprintte naar een nieuw PR indoor. 8.8 sec.! Goed voor een 6e plek!

      De vier atleten hadden na hun sprint een korte pauze. Maar Melana mocht zich al gauw weer melden voor haar 60 m horden. Ondanks dat het haar nog niet helemaal lukte een 3-pas tussen de horden te nemen, snoepte ze aardig wat van haar PR af en dook voor het eerst onder de 13 sec.: 12.53! (12e)

      Sanne was weer als tweede Spiritatleet aan de beurt. Ze startte in de 1e serie en liep in een overtuigende race naar een tijd van 9.84, ruim 6 tienden van haar oude PR af. Uiteindelijk leverde dat haar een 2e plaats op en een mooie medaille.

      Geordy had voor zover wij wisten alleen een 80 m horden afstand gelopen bij de clubkampioenschappen en dat was toen geklokt op 16 sec. rond. Wat zou hij doen op de 60 m horden? Zijn serie winnen, een heel goede tijd neerzetten, 11.16,  en daarmee een 6e plaats behalen!!

      Als afsluiting van de dag startte Lisanne in de 2e en laatste serie. Zij won haar race in een nieuw PR van 9.44 en kon weer een gouden medaille toevoegen aan haar verzameling.

      Geen slechte oogst: 7 x PR, 1 x goud, 1 x zilver, 1 x brons! Top gedaan alle4!!

       

      Danielle van Drunen