/
    • Hallo, mijn naam is Karel Timmer. Ik ben geboren in Breda in 1958 en ben sinds 1981 woonachtig in Lelystad.
       3 Jaar geleden ben ik begonnen bij AV Spirit, bij de beginnersgroep, na een vervelende achillespeesblessure. Alles ging heel voorspoedig tot aan de kerst 2010, toen ik opnieuw een blessure kreeg aan dezelfde pees. Ik had de keuze, opereren en nooit meer hardlopen, of een lange rust periode en hopen dat je ooit weer een 5 km kan lopen. In de zomer 2011 ben ik weer rustig aan begonnen met trainen, maar kwam niet verder. In oktober 2011 ben ik in contact gekomen met Rob Salomonson, en heb bij hem een tweetal cursussen gevolgd in natuurlijk hardlopen. Ook ben ik maar eens gaan lezen en heb veel op het internet gezocht. Het heeft mij enige tijd gekost om de techniek goed onder de knie te krijgen, maar loop nu alweer een driekwart jaar blessurevrij en hoop dit met de Zeebodemloop te vieren met een 15 km, een hele overwinning.
      In mei ben ik gevraagd door Rob en Rene Ester om de terugloopgroep te gaan coordineren en gezien de lange weg die ik ben gegaan en de steun van menige loper in deze groep, wil ik deze taak graag op mij nemen.Ik zie mijzelf niet als trainer, maar een collega loper, die graag met anderen op een recreatieve manier sport wil bedrijven.Ik hoop op een prettige samenwerking en veel plezier tijdens de duurlopen op de maandag avond.