/
  • Michael Hooper deed zondag mee aan de Battle of the B's en schrijft over zijn ervaringen. Met hoe hij op een haar na het clubrecord op de 400m miste...

   De "Battle of the B's" is een wedstrijd uitsluitend voor B Junioren bij AAC Amsterdam en is na het NK de belankrijkste wedstrijd van het jaar.
   Na een reis van ongeveer 1,5 uur met de trein en tram naar AAC begon ik direct met het voorbereidden op de wedstrijd, ik had immers een uur later al de 400m, waar ik doelde op het clubrecord (Raymond Sluik, 53.11) bij de junioren B. Na een rustige voorbereiding te hebben gehad ben ik me gaan melden bij de start van de 400m, na eerst nog de inschrijftijden te hebben bekeken van de andere deelnemers had ik het idee dat ik een goede race kon gaan lopen, omdat de meesten sneller waren dan ik, maar niet te snel om mee te kunnen komen. De race zelf verliep soepeltjes, niet te hard gestart en nog een behoorlijke laatste 100m, waar ik opkrabbelde van de 5e naar de 3e plaats, had ik een goede tijd staan, 53.42, slechts 3 tienden van een seconde boven het clubrecord en een verbetering van 1.09 seconden van mijn eigen pr, dat ik in mei had gelopen, niet slecht voor een 2e 400m ooit!

   2 uur later vond het hink-stap-springen plaats, dit zou de eerste keer voor mij worden en ik verwachtte dus ook geen geweldig resultaat, een plek bij de beste 5 zou ik al goed vinden en een afstand tussen de 11 en 11,5 meter verwachtte ik ervan. Omdat er niet zoveel deelnemers bleken te zijn (4) was iedereen automatisch geplaatst voor de finale, wat betekende dat we niet 3, maar 6 sprongen mochten maken. Na 5 sprongen stond ik nog laatste, met 10.92m, maar bij de 6e en beslissende sprong, maakte ik mijzelf goed kwaad en sprong, met een grote verbetering, naar 11.26m, goed voor een 2e plaats bij het hink-stap-springen.

   Dus na een mooie dag, met vooral een goede 400m, die veel belooft voor het NK begin Juli, zijn we tevreden naar huis gekeerd. Verassend genoeg dus ook met een medaille-oogst, iets dat ik van te voren niet had verwacht.

   Michael Hooper