/
    • De 2011-editie van de Zeebodemloop boekte met 918 deelnemers een record. Er gaan al optimistische geluiden met 'op naar de 1000'.

      Niet alleen de grote opkomst van atleten stemt iedereen tevreden, ook het uitbundige zonnetje maakt iedereen vrolijk. Dit geldt natuurlijk meer voor de vele vrijwilligers dan voor de lopers, want het is al gauw flink zweten geblazen. De hele dag is het bij de Koploper een gezellige drukte.

      Om 11.00 uur begint het loopprogramma (andere onderdelen zijn er niet) met de diverse starts van de jeugd met o.a. de Scholenloop. Klein maar dapper en vooral fanatiek, gaan de jonge lopertjes er vandoor. Om de 4 minuten gaat er een startschot en verdwijnt er weer een groep uit zicht om een kilometer later met verhitte koppen, en als het even kan met een flinke eindsprint, de finish te passeren. Daar wacht mamma en pappa en de rest van de familie om de helden te knuffelen om hun sportieve prestatie.

      Een uur later wordt de 4 kilometer weggeschoten door Herman Sluiter, getooid met een indrukwekkende grijze snor die mooi afsteekt bij zijn rode jasje. Onder deze afstand valt ook de Samenloop, die bedoeld is om mensen te stimuleren om met vrienden, collega's of buren gezamenlijk mee te lopen.

      Dan is het de beurt aan de 8 kilometer. Wat vooral opvalt bij de Zeebodemloop is de sterke groei van deze afstand ten koste van de 10 Engelse Mijlen, de afstand die vaak wordt gezien als het koningsnummer. Het is dan ook de grootste groep lopers die nu van start gaat en zo een massa lopers is een indrukwekkend gezicht.

      Het programma wordt afgesloten met de 10 Engelse Mijlen die om 14.00 van start gaat. Nu gaat alles in overtreffende trap. De snelste lopers van deze dag moeten de langste afstand in de hoogste temperaturen (27 graden) afleggen. Bij de verversingsposten is het alle hens aan dek, want bij deze temperatuur is het zaak om veel te drinken. Een enkeling houdt het gezien en stapt uit. Verreweg de meesten zetten door, waaronder natuurlijk de Afrikanen. Wat is nou 27 graden?