/
  • Gedragregels av Spirit

   Algemeen
   Welkom op de afdeling jeugd van AV Spirit en wat leuk dat je interesse hebt in atletiek! Onder het kopje jeugd op deze website kun je alles vinden wat voor toepassing is voor alle jeugdleden van AV Spirit.

   Bij AV Spirit is atletiek een groepsactiviteit met aandacht voor het individu. Plezier en spel voeren de boventoon. Atletiek is een sport, die je het hele jaar door kunt beoefenen. Verdeeld in een zomer- en een winterseizoen. Het zomerseizoen loop van april t/m september en het  winterseizoen van oktober t/m maart. In de zomer ben je voornamelijk actief op de baan. Dan wordt er getraind voor loopnummers als sprint, 600 ?? 1000 meter en de estafette. En ook de technische nummers, zoals hoog- en verspringen, nerf/fluitraket werpen en kogelstoten komen ook aan bod.
   Ben je junior dan komen daar bij: hordelopen en discus- en speerwerpen.
   In de winter trainen wij ook gewoon. Door lekker veel en actief bezig te zijn, blijf je vanzelf warm. De reden dat we in de winter meer aan conditietraining doen en vaker buiten de baan gaan lopen.
   In de schoolvakanties wordt er niet getraind.

   Trainingsgroepen
   In de jeugdatletiek onderscheiden wij twee groepen: pupillen en junioren. De groepsindeling vindt plaats op leeftijd en deze vind je hier

   Pupillen
   Vanaf zes jaar kunnen kinderen kiezen voor atletiek. De jongsten (mini's en C&B pupillen) leren spelenderwijs hun ritme, coördinatie, snelheid, lenigheid en behendigheid te ontwikkelen en bouwen hun uithoudingsvermogen en conditie op. Dus veel rennen, springen en gooien!
   De A-Pupillen leren al meer bewust de eerste echte basisvormen van atletiek: sprinten, 1000m, werpen, kogelstoten en hoog- en verspringen. Alle pupillen trainen twee keer per week.

   D- en C-Junioren
   De junioren leren de atletiekonderdelen bewust aan en breiden hun vaardigheden uit. Het lopen wordt gesplitst in sprint/horden, midden- en lange afstand. Daarnaast leren zij hoog- en verspringen, kogelstoten, discus- en speerwerpen. Er wordt door de trainers goed gekeken of de technieken op de juiste manier worden gebruikt, voor de veiligheid en om blessures te voorkomen.

   A- en B-Junioren
   Deze junioren gaan zich meer specialiseren. Zij kiezen losse onderdelen die zij leuk vinden of kiezen voor meerkamp en ontwikkelen zich daarin verder.

   Extra activiteiten
   Naast alle leuke trainingen organiseren wij geregeld ook andere activiteiten voor de jeugd. Denk hierbij aan een atletiekkamp, filmavonden, pannenkoekenavond en spelletjesmiddagen. De activiteitencommissie samen met trainers en vrijwillige ouders maken het mogelijk dat deze activiteiten kunnen georganiseerd worden.

   Wil je meer weten?
   Neem eens een kijkje op onze activiteitenkalender of de wedstrijdkalender, hier vind je de meeste informatie met betrekking tot de jeugd. Of kom eens gezellig meedoen op een van onze trainingen. Je mag twee keer meetrainen voordat je beslist of atletiek echt de sport is voor jou. En mocht je nog vragen hebben, dan staan trainers klaar voor al jouw vragen!