/
  • RUNwayRUN Lelystad Airport edities 2017 - 2019

  • 26 oktober 2019

   Op zaterdag 26 oktober werd er op Lelystad Airport de 3e en laatste editie van de RUNwayRUN georganiseerd, ditmaal 'by Night'! Er werd op een verlichte startbaan gelopen van Lelystad Airport.

   Ook dit jaar kon men kiezen voor de recreatieve loop over 5 of 10 km over de start-, landings- en taxibaan. En voor de jongste lopers (4 t/m 15 jaar) was er ook weer een KIDSRUN van 1 km georganiseerd. Zie de aftermovie van de RUNwayRUN 2019 'by Night'!

  • Geschiedenis van de RUNwayRUN op Lelystad Airport

   Naar het idee van Arie Duiker, zelf werkzaam op de luchthaven en tevens hardloper & hardloop trainer, wordt op zaterdag 25 november 2017 door Lelystad Airport en Atletiek Vereniging Spirit Lelystad een hardloop evenement georganiseerd op de nieuwe verlengde taxi/start/landingsbaan van Lelystad Airport. Onder leiding van Fred Wilcke (AV Spirit) en Arie Duiker (Lelystad Airport) is de eerste RUNwayRUN op Lelystad Airport een feit!

   Het evenement had een maximum van 300 deelnemers en was dan ook vrij snel uitverkocht. De deelnemers verzamelden toen in een zaal in Aviodrome om vervolgens met een pendelbus naar de andere kant van de luchthaven gebracht te worden waar de nieuwe startbaan zich bevindt.

   Op zaterdag 10 november 2018 wordt dankzij uitstel van de in gebruikname van de startbaan nog een 2e editie gehouden van de RUNwayRUN. Ditmaal is het nieuwe terminal gebouw van Lelystad Airport klaar waar de deelnemers terecht kunnen, welke pal voor de nieuwe startbaan ligt. Hierdoor was er tevens ruimte voor meer deelnemers. Dit jaar wordt er ook een kidsrun gehouden. Ditmaal rennen er 749 deelnemers een of meer rondjes over de nieuwe start/landingsbaan.

   Door verder uitstel konden we op 26 oktober 2019 nog een 3e editie organiseren! Ditmaal in de avond over een verlichte start/landingsbaan. Dit was echt de laatste editie want per 7 november 2019 is de luchtverkeersleiding ingevoerd ter voorbereiding op de komende in gebruikname. Het terrein is dan niet zomaar meer toegankelijk, daarom werd deze editie ook in september gehouden. De start was ditmaal naast het Aviodrome en de tijdwaarneming geschiedt dit jaar door middel van de BipTag van MYLAPS. Handmatig bijhouden bleek in 2018 jaar nogal een uitdaging met zoveel deelnemers. De inschrijfkosten waren daardoor wel iets hoger dan voorgaande jaren.

   Hieronder zijn links te vinden van de uitslagen en diverse TV/nieuws/video/foto rapportages van alle RUNwayRUN edities.