/
  • Let op! AV Spirit is gestopt met Nordic Walking
   Algemeen
   Nordic Walking is een sport die sterk in de belangstelling staat en op vele niveaus gedaan kan worden. Ook deze sport kan door mensen van alle leeftijden beoefend worden. De basis van dit geheel is wandelen in eigen tempo met de ondersteuning van de poles (speciale wandelstokken). Door de poles worden het bovenlichaam en de armen meer ingezet en met de juiste techniek ontlast het ook de benen. Bij Nordic Walking verbrandt je lichaam al gauw 400 kcal per uur.

   Trainen
   De trainingen worden gegeven door instructeurs die er speciaal voor opgeleid zijn.
   Bij atletiekvereniging Spirit hebben we wekelijks op 2 avonden Nordic Walking groepen, te weten de woensdag- en de donderdagavonden. De lessen starten om 19.30 uur en duren 1 uur. We vertrekken vanaf het clubgebouw van de atletiekvereniging Spirit op het sportveldencomplex Langezand in Lelystad.
   In de herfst/wintermaanden lopen we over verlichte fietspaden en wijkwegen. In de maanden dat het 's avonds licht is lopen we ook door de bossen in de omgeving.
   Het gebruik van kleedkamers en douche is mogelijk. Na afloop van de training drinken we (tegen betaling) gezamenlijk koffie/thee.

   Materialen
   De poles kun je tijdens de training gebruiken van de vereniging. Maar de ervaring is dat veel deelnemers na verloop van tijd graag eigen poles aanschaffen.
   In het najaar en winter moet je, i.v.m. de zichtbaarheid, een reflecterend hesje over je kleding dragen.
   Verder heb je goede schoenen nodig die zowel stevigheid bieden als schokdemping, en die een soepele zool hebben om een goede voetafwikkeling mogelijk te maken. Verder is kleding waarin je je gemakkelijk kunt bewegen aan te raden (trainingspak o.i.d.) en goede regenkleding.

   Contributie
   Informatie over het lidmaatschap kun je vinden onder het kopje Lidmaatschap/Contributie.

   Kennismaking
   Op bepaalde dinsdagen in het jaar kun je gratis kennismaken met Nordic Walking. Tijdens deze avonden worden techniekinstructies gegeven. Daarna kun je een keer gratis meetrainen op de woensdag- of de donderdaggroep, om de sfeer te proeven en te kijken of het je wat lijkt. Na deze 2 gratis trainingen kun je nu lid worden van AV Spirit en gezellig elke week komen trainen om tijdens de trainingen je de techniek meer eigen te maken en te verbeteren. Op deze dinsdagen worden de kennismakingsavonden gegeven.
   Hebt je nog vragen of wilt je meedoen, bel dan met Ria de Graaff, telefoon nummer: 06-29267135.