/
  • In memoriam - Peter Geurtsen

  • Het is onmogelijk om iemand te vergeten die zoveel gaf om te herinneren

   Op 31 augustus 2022 hebben wij het verdrietige nieuws ontvangen dat Peter Geurtsen is overleden. Wij wensen Marijke, de kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte en kracht bij het verlies van hun man, vader en opa.

   Jarenlang was Peter een vast gezicht op onze atletiekbaan, waar hij zelf genoot van het hardlopen, dat plezier ook graag aan anderen doorgaf als trainer en als hard werkende vrijwilliger. Kenmerkend was zijn grote glimlach als hij kwam aanlopen, daar kon niemand omheen. Met die glimlach wist hij zich voor je te winnen en nooit meer los te laten. Altijd een vriendelijk woord, een klap op de schouder of een knuffel als begroeting, persoonlijk en oprecht. Peter was dan ook een graag gezien persoon op de vereniging en een maatje voor velen. Ook buiten de vereniging kon hij het sporten niet laten. Hij was de initiator van de ‘Loopgroep Zuigerplas’, een groep enthousiaste leden én niet-leden die iedere zondagochtend samenkomen op de parkeerplaats aan de Bosweg nabij het Zuigerplasbos.

   Daarnaast was Peter iemand die oog had voor de mensen om hem heen en die klaarstond voor wie hem nodig had. Een oprecht geïnteresseerde vraag, een arm om je heen, de tijd nemen om te luisteren of een taak opvullen die anders niet uitgevoerd werd. Iemand op wie je altijd kon terugvallen. Zo heeft Peter zich voor onze vereniging zeer verdienstelijk gemaakt als schilder (zijn eigenlijke professie) en trainer. Daarnaast was hij altijd in touw als er een Zeebodemloop plaatsvond. Ook heeft hij zich onmetelijk veel uren ingezet voor zijn geliefde goede doel, RopaRun en hij droeg het belang van dit goede doel graag uit.

   Wij zijn als vereniging dankbaar voor de glimlach bij binnenkomst, voor alle inzet en voor de humor die hij meebracht. We zijn dankbaar dat we Peter hebben mogen kennen en van hem hebben geleerd.

   Rust zacht.

  •  

   Foto 1 (boven)
   door:
   Ron van Weezep

    

    

   Foto 2 (links of onder)
   door:
   Roparunteam Lelystad