/
  • Competitieverslag

   Gezelligheid, drukte en vooral veel sportiviteit kenmerkten de eerste wedstrijddagen van de competitieteams van AV Spirit. Pupillen, junioren en masters zijn allemaal van start gegaan om zoveel mogelijk punten te verzamelen voor hun teams.

   Op zaterdag 15 april 2023 mochten de pupillen als eerste het nieuwe outdoor seizoen inluiden op eigen baan. Voor 253 atleten organiseerde AV Spirit de eerste pupillencompetitie van het jaar. Voor sommige atleten was het nog wat spannend, zo’n eerste wedstrijd, voor anderen was het een mooi moment om weer nieuwe pr’s te scoren. Het belangrijkste was het plezier in de sport en met elkaar en dat is deze dag zeker geslaagd.

   De C&D-junioren klommen op zaterdag 22 april 2023 in de startblokken in Amersfoort. De jongens kwamen uit met een D-junioren ploeg, met veel nieuwe atleten. De meiden kwamen met een mix van D-junioren en C-junioren in de categorie C-junioren uit.
   Een groot deel van de ploegen had nog geen wedstrijdroutine en de dag begon dan ook wat onwennig. Gelukkig wist iedereen snel weer waar voor ze getraind hadden en kwamen de mooie prestaties als vanzelf. Helaas hadden de junioren niet het geluk van stralend mooi weer en moest met regelmaat de regen getrotseerd worden.

   En ook dit jaar heeft AV Spirit weer een masters vrouwen en een masters mannen ploeg. De eerste wedstrijd vond plaats in Zeist. De atleten die aan deze ploeg deelnemen hebben al enkele jaren ervaring op wedstrijden en iedereen had dan ook snel weer zijn of haar routine gevonden. Een aantal mooie pr’s werden mee naar huis genomen en de atleten hebben ook weer nieuwe richtpunten voor de trainingen. Het weer was iedereen gunstig gezind, de zon scheen tot het laatste onderdeel was afgelopen.

   We wensen alle atleten succes en vooral heel veel plezier de aankomende weken tijdens de wedstrijden.

  i