/
  • Met ingang van maart jongstleden heeft er een wijziging in de samenstelling van het bestuur van AV Spirit plaatsgevonden. Na 10 jaren van trouwe dienst heeft Peter van der Wal een aantal maanden geleden aangegeven dat het tijd is om zijn vrije tijd anders in te delen.

   Als langstzittend bestuurslid van AV Spirit heeft Peter maar liefst 5 voorzitters meegemaakt en als secretaris heeft hij een heleboel werkzaamheden verricht. Ook in periodes waarin het bestuur van AV Spirit bestond uit niet meer dan twee personen, bleef Peter altijd trouw en zorgde hij voor continuïteit in de vereniging. Peter was een wandelende encyclopedie als het gaat om de "weetjes" binnen AV Spirit en kende een heleboel (oud) sporters van AV Spirit. Enige tijd geleden had Peter zijn sportactiviteiten bij AV Spirit al beëindigd. Uiteraard willen wij Peter ontzetten bedanken voor alle vrije tijd die hij in AV Spirit gestoken heeft en wensen zij hem heel erg veel succes en plezier met alles wat hij nu gaat doen.

   Het bestuur van AV Spirit heeft het geluk dat Jan Boogaard zich gelijk opwierp om de taak van Peter op te vullen als bestuurslid binnen AV Spirit. Zoals het in de statuten staat vermeld, zal Jan Boogaard in de volgende Algemene Leden Vergadering geïntroduceerd worden en bij goedkeuring van deze ALV zal Jan de lastige taak krijgen om het werk van Peter over te nemen. Ik wil hieronder Jan graag de mogelijkheid geven om zich aan de leden van AV Spirit voor te stellen. Jan, welkom als aspirant bestuurslid en enorm veel succes!


   Een nieuwe secretaris; Jan Boogaard

   Jan BoogaardIk ben Jan Boogaard, 67 jaar. Al vele jaren train ik bij AV Spirit. Eén van mijn hobby’s is hardlopen en op latere leeftijd breidde zich dit uit tot het lopen van marathons, inmiddels 16 keer. Ik ben getrouwd met Elja en heb drie kinderen en vier kleinkinderen. Bij Spirit loop ik bij de duurloopgroep op maandagavond, die ik ook coördineer, Op donderdagavond train ik op de baan bij de groep van Ewald. Sinds enkele jaren coördineer ik de Bevrijdingsloop, een estafetteloop waarbij een groep lopers in de nacht van 4 op 5 mei het bevrijdingsvuur van Wageningen naar Lelystad brengt. En sinds de COVID-periode organiseer ik voor een kleine groep lopers de zogenaamde "Lelystadse fietsbruggenloop", met als uitdaging binnen een afstand van 16, 21 of zelf 30 kilometer hetzelfde aantal fietsbruggen te lopen. Sinds juli 2022 ben ik met pensioen en heb ik tijd om ook vrijwilligerswerk te doen bij AV Spirit. Het wordt de secretarisfunctie als de ALV in juni daarmee instemt. Eén van mijn eerste focuspunten is het stimuleren van het vrijwilligerswerk, want alleen met voldoende vrijwilligers kunnen we deze sportieve vereniging levend houden. Daarvoor is "spirit" nodig. Ik heb er zin in en hoop de komende jaren met velen van jullie voort te bouwen aan AV Spirit.