/
  • De afgelopen 2 jaar heeft AV Spirit hard gewerkt aan de "CityRun Lelystad" als opvolger van de "Zeebodemloop". In samenwerking met de gemeente Lelystad, de organisatoren van de Oostvaardersrun, de Roparun, de slooOW marathon, het Sportbedrijf Lelystad en andere partners, waren we tot een mooi plan gekomen.

   In de uitwerking van dit mooie plan zijn wij echter gestrand op de kosten van de veiligheidsmaatregelen om over de Lelystadse dreven te kunnen lopen. Ondanks een uitgebreide aanpassing door de route om te leggen, werden wij bij onze tweede poging echter geconfronteerd met een verviervoudiging van de kosten voor de verkeersmaatregelen. Vanwege het grote financiële risico hebben wij gezamenlijk besloten om de CityRun Lelysuad niet door te laten gaan.

   Het is jammer en een hard gelag voor onze organisatie met betrekking tot de kosten en de energie die alle vrijwilligers erin hebben gestoken. We zullen opnieuw kijken of we in de gevonden samenwerking een nieuw loopevenement kunnen bedenken dat wel financieel haalbaar is en dat Lelystad als hardloopstad op de kaart kan zetten.


   Interview met bestuurslid Ed Rentenaar op Omroep Flevoland over het annuleren van de City Run Lelystad.

   Alternatieve evenementen

   Maarrr... gelukkig hebben we nog genoeg alternatieven voor de lopers!

   Oostvaardersrun 2023


   Op zondag 8 oktober 2023 vind wél de 6e editie de Oostvaardersrun plaats.

   Schrijf je in via de website, kies een mooie afstand en geniet van een heerlijke run door de mooiste wildernis van Nederland.

   Wintercup seizoen 2023-2024


   En uiteraard starten we vanaf zondag 1 oktober 2023 weer met een nieuw Wintercup Lelystad seizoen!

   Meer info volgt nog.